spodek srdcový

spodek srdcový

Spolu jsme dávali klíče na koleje,
Vlak nám už odjel, kdo zlomí naše zámky?
Z prázdných sálů, potlesk už nezahřeje,
Srdce jsme ukryli do knihy mezi řádky.

Spolu jsme vítali hořkost psího vína,
Rosu jsme sbírali vždy jen bosou nohou,
Ty s mrtvolným klidem a dikcí pana Mima,
Vznešeně vzdálená jak panny za výlohou.

Holčičko, panenko, děvčátko z lesů,
s očima pomněnek a po mě ti nic není,
sázíš mi stříbro do dříve černých vlasů,
po hříchu myšlenka a slovo ticho změní.

Srdce jsme vynesli navzdory duše bolu,
V ruletách sázeli jen na konce sudé,
Spleteni za ruce jsme sami a přec spolu,
V bolestech zrozeni a bolest po nás zbude.
Autor černočerný, 19.02.2015
Přečteno 381x
Tipy 15
Poslední tipující: Pavel Vlček, Hesiona-Essylt, Akrij8, marcabrun, Marcella, Frr, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ty poslední dvě sloky, ty jsou nádherné. M.

18.03.2016 21:54:31 | Montynka

děkuji

21.03.2016 14:27:38 | černočerný

Pěkně mi zní, mám ráda pravidelný rytmus a dobrý rým :)

24.09.2015 16:54:32 | Hesiona-Essylt

... jak mužné je mít sem tam pár šedivých vlasů ...
... je to sexy ... černočerný ...

15.05.2015 17:31:26 | Marcella

velice se mi líbí....ST

19.02.2015 14:48:30 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí