III.

III.

Kávový poutník,tak je třeba jej zvát
neb kdo kávě holduje, nemůže spát
po širém světě ospalý bloudí,
s hvězdami obcuje, jak můra po světle touží
do rána daleko, noc mladá a živá
v mlze z tabáku, mladý princ zpívá
Viva La Insomnia
Že tabák činí svět kouzelným,
z úst jeho vycházel dým
a neslyšné jeho verše krášlily noc
ku vlastní potěše i hvězdám pro radost
a svět ten tehdy ještě klidně spal
- poslouchej miláčku, co bylo dál -
v noci poušť jak srdce starce chladne,
bez cíle bloudilo tělo vnadné
a jak tabák v ruce pomalu hoří,
zjevil se princ náhle na cimbuří
na místě kde skutečně straší
vstříc mu jde osobně, Harun Al Rashid
a když princ uslyšel přízraku hlas
v očích princových, zjevil se jas
"klaním se, poutníče
za tvé verše skvostné,
za tvé verše jak hvězdy jasné,
pověz však princi,
proč bloudíš nocí
co tě tak vábí, co tě tak volá,
že mysl tvá po hradbách bloudí, nedbaje těla ?
Autor Monthy Tamah, 23.02.2015
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí