Jaro

Jaro

Anotace: Taková jarní-dekadentní

Slunce zase na obzor
přichází v plné síle.
Silným mrazům dá se na odpor,
nastane ta chvíle.

V korunách kvetoucích stromů
zpívají ptáci své písně.
Stejně jako opilci vracejíc se domů
do všední lidské plísně.

Po zimním spánku,
probouzí se příroda.
Však probouzí se také motorkáři,
by v lehkém jarním vánku
zabili svým jedem z výfuků pár ptáků.
Alespoň mají o čem psáti novináři.

Říká se že na jaře,
probouzí se život.
Kdyby lidé nebyli,
možná by tomu tak bylo.

Chtěl bych na louce vidět,
vznešený let luňáků.
Místo toho však
musím civět
do stínů paneláků.
Autor lukassnajdr, 26.02.2015
Přečteno 263x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je vidět, že se snažíš o rým. Jako ta báseň sama o sobě chce mluvit o něčem konkrétním, ale potom mi připadá, že se to stačí dalšími směry a mě to potom připadá zmatené. Ale nejspíš je to jen můj názor. Avšak si určitě přečtu příští..:)

14.03.2015 11:05:36 | Laven De Brig

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí