Zase válka

Zase válka

Anotace: Poslední živý strom se ve vichru uklonil, aby si vytrval a nezlomil ... Diktátoři...

Poslední živý strom
se ve vichru uklonil,
aby si vytrval a nezlomil ...

Diktátoři ještě nevymřeli
pták si zpíval v letu
a dav s písní v uších
duc,duc,duc
my jdem svou natruc ...

Tlusťoch v hroším svetru
k televizi to zalomil ...

Diktátoři ještě nevymřeli
pták si zpíval v letu.
Tam někde v stepích
toulavý pes zavyl
a mezi hrudami
převalil se rudý kavyl.
Přez hlavně tanků
tryskly ohňostroje...

Strom se ve větru uklonil
v člověku nezbylo ani dítě
duše se rozpadla v prach
tělo hnije hrůzou
a dusí ho strach.

Diktátoři ještě nevymřeli
pták si zpíval v letu,
když voják
líbal vodku na viňetu ...

A děti
v betonový kleci
i za dne dole v tmách
spali tiše jako šneci
němé bolestí
ve svých ulitách ...
Autor Howkins, 06.03.2015
Přečteno 269x
Tipy 7
Poslední tipující: Malá mořská víla, zelená víla, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí