Prebudený

Prebudený

Anotace: -

Prebudený

Večer sa mi do izby vkráda
cez zatvorené dvere vchádza sám,
ako, keď ruža hlávku k zemi skladá,
tak ja pri ňom usínam.

Prší, zlostný dážď dotýka sa okien.
Zobudil ma ako budík nad ránom.
Prenikol do mňa i, keď nemoknem
znie ako melódia starým pianom.

Prší, však nezapálim si cigaretu
a nenalejem pohár vína.
Nevyrieknem ani jednu jedinú vetu
a neprikryjem spiaceho syna.

Som tu sám s chladným večerom
túlam sa peši či autobusom
i, keď stále tu som
s papierom a perom.

Autor IronDodo, 15.03.2015
Přečteno 246x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Jort, Lůca
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem ti moc

15.04.2024 20:24:55 | IronDodo

Rádo se stalo.

15.04.2024 20:26:08 | mkinka

Líbí.

15.04.2024 20:20:19 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí