Duše v amfoře

Duše v amfoře

Anotace: zpověď nesmířlivého adolescenta

Lví hlava v úpadku dychtí po naději,

však charisma zralého období nechá hledače světských slastí najít lásku k zbožným hloubačům.

Ti vězněni ve výstavních amforách našeptávají hýřivým korlům, ano těm,

nechť rozbijí svůj porcelán a dají duším volnost.

 

Střepy z poloviny pojme zem,

byť obláček z duší se nese nebem

a vrhá stín a splín na další lví hlavy.

 

Kdo doprdele po té rozplizlé volnosti touží,

kdo proboha po ni touží...

Autor Markéta CoHoryRáda, 26.03.2015
Přečteno 223x
Tipy 6
Poslední tipující: Petbab, Jort, Frr, JiříHorák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí