Vítězství kvítí stín

Vítězství kvítí stín

Anotace: Břidličnan touhy, breviář lakýrníka smilování hloubky kruté rozkoše, přání na konci cesty.


OIO.



Hledáme se,


mlíčí klíčí v petrklíči,

tvar bezvětří,

 

Stín smráká,

bezkrevný dech litanií,

pátráš v šelesti šumu,

 

Doteky zmírají,

kříšené těla svlačců,

postihnou nevěstku,

 

Vítat spřažené,

blažené spřežení ražené,

kytice nespoutaných,

 

V rodině kočovníka,

koleje ubíhají v směr,

píseň neutíká,

 

Smíříš se s pruty,

hlesne na marnost,

říše osvěty drtí,

 

Hříšné zapomnění,

vroucí sevření hlasu,

hlásné rozvlnění,

 

Pečeť tvá mízní,

hroužené vrásně,

vřetena v sůl slz spletená,

 

Vítězství kvítí stín,

hladiny skvělé mlýn,

žižně po věky zkosené,

 

Míza letokruh prostor,

den na který vzpomínáš,

vzpomíná na něj Tvor.

 

 ----

 

Hledáme se v jaru býčím,
mlíčí klíčí v petrklíči,
tvar bezvětří umlká,
stínem smráká sopka,
bezkrevný dech litanií,
pátrá šumu šelesti,
Doteky umu zmírají,
kříšené těla svlačců,
postihnou vnadnou nevěstku,
hříšným zapomněním,
vroucím sevření hlasu,
hlásných topasů rozvlnění,

 

Pečeť tvá mízní bouře,
hrouženě ó vrásně sveřepé,
vřetena v sůl slz spletená,

 

Vítat spřažené lázně přídí,
blažené spřežení ražené,
v kytice let nespoutaných,
v rodině kočovníků soli,

 

Koleje ubíhají v směr,
a píseň navždy neutíká,
smířená s pruty v hrsti,
hlesne ti na marnost,
říše osvěty ji zdrtí,

 

Vítězství kvítí její stín,
svítí kvílivé otěže sladu,
hladiny skvělé tříští mlýn,
žízně po věky vštípené,

 

Míza letokruhu nemine prostor,
den na závor rozpomínáš,
vzpomíná na něj i Tvor,
dálavou krve démantem ctnosti,

 

prokrví o čem bozi nesní,
neznámé je jim za vzor
fosfor tenat zři ó rozžínáš..

 

 


 

 

Autor Happyyz, 27.03.2015
Přečteno 261x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, Nikita44, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

představuju si tyhle krásný dvouveršový znělky napsaný nějakým odpovídajícím
svižně..zár. umně vytvořeným kaligrafickým písmem..ST :-D

27.03.2015 23:59:08 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí