ZMRZL MED -2

ZMRZL MED -2

Anotace: bosé dívce v černých šatech u klavíru svítající..

mínus 24 let na den
indigo a fosforeskující len
slečně ujel vlak
ve světle modrém
on žádný nejel
výluka
a sen
kluk
nebo opuka
a temný k ní šel se psem

neznáte půlnoční spoj
snad zjitra pojede
a noční neon bledě modrý
tak trochu bez sebe

i zželelo se mi smutného kluka
sotva zmrzlý med začínal pukat

pojďte se mnou
vyspíte se
nebojte se já spím se psem

nad ránem jsme došli ke mně domů
fosforeskující i já v modrém tónu
a usnuli oblečeni


ranní kávu
něco k tomu
stále blankytného sklonu

a mohla bych tu pár dní zůstat?

dobrá modrá
máte pokoj nahoře
vyberte si
koupelna s kachlíky barvy nebe
kuchyň
obývák
ložnice
a něco jako sklad mých vad
tady všude dá se spát…

vy nejste rád?
a můžeme si aspoň tykat?

skoro bych i přestal psát
to se dalo čekat
zvolila si koupelnu a modrý sklad
do hvězdnaté noci
mizel azurový kouř

zahřálo pár dní
téměř jsem omlád
dokud vypadala jako kluk
v zimní čepici
v obyčejném svetru
džínového světa

než včera dala shoř
a já odečíst víc léta?

 

Autor J's .., 08.04.2015
Přečteno 244x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, jitoush, Avola, Pamína
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc nerozumím předposlední řádečce, ale nepotřbuju to k tomu, aby se mi báseň líbila.

08.04.2015 07:48:36 | Pamína

děkuji.. v ní by mohl být zlomový okamžik...

08.04.2015 11:40:38 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí