Až láska zazvoní

Až láska zazvoní

Anotace: ---

Zhasne svíci žhavou

ať prostor tma jen má

a pod víčky se

hvězdy rozzáří.

 

Ty osvětlí růži planou

vždyť tak smutná se zdá

a její kvítí vítr

v dáli odnáší.

 

A dál už sní

ta růže co 

je bezlistá

jí hudba zní

jako šum vody

co je nečistá

bezpočet dní

kdy místo trávy

mechem obrůstá.

 

Cítí vůni kouře

co z knotu stále sálá

a přemýtá kdo

svíci znovu zapálí.

 

Krupobití, déšť a bouře

v nitru se ji odehrává

sahá na knot

ten už dávno nepálí.

 

A zase sní

ta růže co

je bez trní

smutek v ní

tiše jako řeka

pramení

snít stále smí

tak sní

o lásce, která

zazvoní

 

jednoho dne u jejích dveří.

Autor Rozina, 14.04.2015
Přečteno 395x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, enigman, knihomolka, adaj
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bych chtěl vidět jak zazvoní když nemá ručičky...

15.04.2015 09:19:07 | enigman

Je to báseň a v té jde říci vše jinak, ručičky tedy nejsou potřeba :)

15.04.2015 09:38:03 | Rozina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí