mněj se krásně

mněj se krásně

Anotace: báseň o tom, kterak psáti básně..

mněj se krásně
skládej básně

skládej básně
zapisuj je na papír
vystihni v nich své pocity
vyjádři zase své myšlenky

skládej básně
spontánně vylovená slova z mysli
uspořádej
do nepravidelných sloupců

skládej básně
písmena vyplakaná za bezesných nocí
písmena vytepaná z žáru vášně
písmena ukutá ve výhni lásky

skládej básně
a múžeš se nazívat básníkem
tím, kdo tvoří obrazy ze slov
kdo slova obrací k obrazu svému

skládej básně
vpij se do nich
vlož do nich kousek svého srdce
nikdy jimi nepohrdej

skládej básně
neber ohledy na řádky
nechť je v nich k přečtení
i nevyřčené
Autor hamba kahle, 03.02.2007
Přečteno 633x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak aspon už vím jak na to:)

03.02.2007 18:02:00 | ejwo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí