U sklánějící se vrby..

U sklánějící se vrby..

Anotace: ...

.
jarní léto vystřídal vlahý déšť
probouzející zemi zelenou svěžestí

i ty jsi vystřídal psavých cest
k lístečkům tichosti

minulých pár dní
mizels u vody
za hospodou v bažině

občas cestou někdo šel
pozdravit úsměvy
anebo taky ne

a ty myslel zdali jaro vodí
někdy padající do bláta jindy se jas brodí
a tak jsi vytvořil podél cesty přes blata
stružku k potoku
pokračující kamennou tůní
u sklánějící se vrby…
.

I stalo se
v den před sv. Jiřím
dívka v modrém
bludička s černým psem

„dobrý den..mohu vás tady mezi vrbami rušit..
jdu si pro proutky…“

„dobrý..proč by ne..“ ozvalo se od kluka v rozervaných riflích
celého zabláceného …“… já jen odvodňuji smutnou krajinu…“
dívajíce se na blond stvoření
toužící sluncem rušit zdejší přítomnost…
„a opatrně..když budete blízko…“

„já mám nepromokavé boty“
a nepromokavé srdce?

„vlastně na co proutky..budou u vás velikonoce.. nebo
píšťalky vyrábíte ve velkém ?..a pes jde do bláta…“

„on může“ pravila tichým sametem…
„a proutky mám do školky na výzdobu
už jsem chodím nějaký čas…“

Nepromokavě poletovala tu a tam okolo vrb
jako modrá vážka které sis nevšímal
neboť tvé poslání pro tento den
již mělo jasný cíl

i lovecká chvilka opřená o kmen
sotva by spočítala polibky blatouchových princezen

přítomnost modré vážky tě držela z hvězd
zůstat dokud tu bude
až nastal soumrak bez červánků že ještě přijde..

stružkou teklo snad celé moře vod
jestli ano či ne
zatímco různí spokojeně procházeli okolo..

tam v mokřinách zrcadlí se kamenná tůň
občas pokukující cestou jestli náhodou věří
v prodloužený čas

a teď pro nekonečna šeravý
modré orchideje
doufat i ve
vlaštovky prostřihávající nebe

když tak tiše a tiše se snáší déšť…
Autor J's .., 29.04.2015
Přečteno 262x
Tipy 15
Poslední tipující: jitoush, Jort, mikrojimbo, Avola, Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., Nikita44, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.....je roztodivné sledovat Tvé myšlenkové pochody,prostupující
obrazotvornost......nanášení barev....../úsměv/....Ji.

30.04.2015 21:30:44 | jitoush

Nádhera, už vidím jak příští rok budeš hlídkovat u té vrby :-)))
Alespoň si se zeptal ve které školce?!

Jinak mě v tyto dny skoro pořád vychází karta Sweeping Sister Willow
co je vlastně taky taková vrba :-) s dlouhými vlásky/pruty

29.04.2015 09:47:00 | Romana Šamanka Ladyloba

vidíš to..nezeptal...nechal ji odejít..a to ještě chvíli čekala u cesty.. jsou to náhody, potkat někoho zrovna tam, kde bys to nečekala...má se podívat do školky?...si představ..dobrý den, nemáte tu náhodou vrby.. nemáme ty vodníku... :) a vůbec, při jeho štěstí by to mohla být školka odjinud..a pak je tam myšlenková chybka jsem - sem...

01.05.2015 08:40:03 | J's ..

opojen.. rozjitřen z "polibků blatouchových princezen" ST :-D

29.04.2015 08:13:57 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí