=Tatranská

=Tatranská

Anotace: a slovenské cérečky...

~~~~~~~~~ 
Všechny ty kopce kopečky 
vrchy,hory a pohoří 
do kraje hledí zvysoka 
slunce je paprsky ozáří. 
Ty vrchy krásné,Tatranské 
zbojníci dobře znali 
jejich slovenské cérečky 
piesničky na ně halekaly. 
Ach ty Jurko Jánošíku 
tvá duše v těch horách žije, 
vítr do vršků zahvízdá 
ozvěna se ozve jeho duše 
žije,žije,žije, 
ž i j e . 

V plesech se voda třpytí 
chvěje se horským větrem, 
kamzík ten na skále poskočí 
sosny zas vítají další 
krásný den. 

Vysoko pod mrakem mech 
a kleče rostou trochu níž 
je slyšet těch zbojníků dech 
to o těch horách už víš.
~~~


tam

Autor Květka Š., 03.06.2015
Přečteno 333x
Tipy 5
Poslední tipující: Linzerka, básněnka, CoT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tam je krásně...

13.06.2015 10:43:26 | Linzerka

vysoko jsi vyletěla s husičkou bílou

v blůzičce...celá rozechvělá

04.06.2015 19:59:58 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí