Žít?

Žít?

Anotace: Hledám...

Chci cítit vůni květin

líbat ženy krásnou tvář

vidět slunce a hvězdy

a vnímat sílu vánku.

 

Chci vnímat lásku dětí

jejich nevinnost

objímat stromy

a cítit jejich sílu.

 

Chci chodit v kapkách deště

a vnímat krásu života

mít radost z každého dne

smát se v slunci i v dešti.

 

Nechci se pořád za něčím hnát

nechci plnit očekávání druhých

chci být šťastný

co s tím jen udělat mám?

 

Jak uvěřit tomu,

že co nás pořád učí

není to hlavní

není hlavní mít a vlastnit.

 

Jak vystoupit z toho vlaku

co nás nutí za něčím se štvát

jak vyčistit hlavu

a život v štěstí mít.


Mám hlavu v smutku

a duši prázdnou

chci vnímat stromy

ne, lidskou závist.

 

Stydím se za sebe

a chci to změnit

proto se ptám

co jen dělat mám?

 

Nechci jít stále vpřed

a klást si nové překážky

abych si sebe mohl vážit

chci jen tak v klidu žít.

 

Chci mít radost jen tak z radosti

chci se pochválit jen za nic

chci poznat spokojenost

a ne pořád stavět most.

 

Za něčím, za čím se ženu

celý život

a když to doženu

tak si zase nový postavím.

 

Peru se v sobě, sám se sebou

miluji lásku

a přitom ji neumím

nevím, jak si s tím poradím.

 

Chci lásku v sobě dát

a ne se v práci hádat

jsou to zvláštní myšlenky

až je budeš číst.

 

Jsem si jist, že něco  z toho

v sobě taky máš

když se do zrcadla podíváš

poradíš mi, prosím?

 

Děkuji…

Autor Tom XVI, 01.07.2015
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: Koza
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím, jestli ti přijde má tvář krásná a už vůbec teda nevím jestli by jsi ji chtěl líbat :) (Asi bych ti za to dal přes držku.-)
Alééééé o to víc................... ti taky nic neporadím. :)

Hezká báseň.

01.07.2015 23:34:30 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí