Poutník

Poutník

Anotace: Krátká ´básnička´ o tom, že i chudý poutník má svoji cenu...:



Přes vysokou horu až za moře,

tam mé srdce nyní směřuje.

Vzal jsem svého věrného oře

a vydal se k osamělé hoře.



Na hřbetu koně mohutném,

projel jsem krajem dalekém,

kde velké vřavy bitevní

byly tu kdysi k vidění.



Tam jsem se já bil,

jen pro ty bitvy žil.

Roj supů tady na nebi kroužil,

a po mrtvém mase lačně toužil.



Jo, býval jsem mocným bojovníkem,

ale stal jsem se chudým poutníkem...



Autor RomiPise, 10.08.2015
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí