Vzduch voněl tmou

Vzduch voněl tmou

Anotace: Netušené možnosti Času?

Vzduch voněl

Jemnou melancholií

když spolu jsme stáli

kousek od břehu Života

 

Na Prahu lásky plnou

dívali se,

Krčili obočí a měli úsměvy

široké přes celou tvář.

 

Obklopila nás

matná zář

všech světel, co z vody svítí

bludičky

 

Kolem dokola

svítily oči

lampiony všech druhů radostí

 

Být spolu sami

může vést na zcestí

Života,

ne Smrti

S tebou nebojím se ničeho,

ani dětí,

které by mohly přijít

Jednou

 

Nočním městem

Plným života

projít společně

nad mostem vznášet se

pak padat zas

Turbulence Rovnováhy skutků

 

Listy katalp poskytují

nejvíce stínu

právě v noci

když je ty pořádně

nevidíš.

 

Zelenou vášeň

Jsme

spolu načerpali

 

Pak vpadli jsme společně

do komnat

z minulých ér

 

Pevně chytil jsi mou dlaň

hladil jsi mě touhou

 

A já věděla,

že stane se,

co se má stát.

 

Nebáli jsme se

Nitzscheho

Ani nás samotných

Ani sebe navzájem

 

A pomohli si

cestou v tmách

Najít opět

Alespoň kouskem čistého nebe

Vesmírná tělesa

 

V nás věříme

Jen my Dva

Vždy jiní

 

O to silnější

Spolu

 

Autor Helena Buchtová, 18.08.2015
Přečteno 306x
Tipy 3
Poslední tipující: Veselý Drak, B.a.r.b.a.r
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí