Když ráno je přítelem..

Když ráno je přítelem..

Anotace: ...

 

Jen, co rozlepují se mi okenice,

zlatavý mok vtéká do ložnice.

 

  Tam mnoho krásy napáchá,

  ztemnělé zdí obrazy opláchá.

 

A jako by ty gobelíny,

protkávané zpěvy ptačími a rýmy,

rozkymácely svou malebností aleje topolů,

jež lemují stezky drncavé, se spárami z koukolů.

 

  Ty cestičky, co vedou mé kroky ke studánce,

  tam, kde neznají špinavé stoky 

  a kde rána bývají nádherná, jako to,

  které teď křesá o hladinu mého niterna.

 

Ach..kdybys tak bylo ráno, stejně jako dnes,

tak i zítra s mými sny sezdáno..

Autor GiovaniDaVinci, 07.09.2015
Přečteno 247x
Tipy 3
Poslední tipující: Nikita44, Jort, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí