Karel Svoboda

Karel Svoboda

Anotace: Vzpomínka na Karla Svobodu!

Jednou jeden český skladatel a muzikant,dávno ztracenou hrdost svému národu znovu dal.Písněmi hezčími než sám věk,vyprávěl s láskou o nádherné zemi,kde včelky dělají ten nejlepší světa med.

Včelku Máju děti rádi mají,melodii slavnou na celém světě lidé dobře znají.Jaké národnosti byl asi tento geniální skladatel,co krásné songy i melodie pro náš svět vymýšlel.V cizině se lidé stále ptají,Karla Svobodu však za skladatele svého v srdci mají.

Rio de Janeirem Lady Carneval věčně bude znít,nechci to mu prostě uvěřit,že Karla Svobodu nemůžeme dnes již živého pozdravit.

Řeka Vltava nám čechům po tváři proudem teče,před Karlovou smrtí,pravdě nikdo nikam neuteče,velký čech není víc tady mezi námi,kde pak ty ptáčku hnízdo máš,bude hrát navždy jen nebeskému králi!

Pane Bože,kde byl tvůj anděl strážný,proč neochránil Karla před černou myšlenkou v jeho smutné tváři,proč nepřišlo aspoň z pekla štěstí,co se to stalo Karlovi za neštěstí?

Karle poslyš,tam na hoře dobře poslouchej,dokud český národ nezkoná,ty budeš žít stále v mysli naší,jak oříšek z popelky kouzelnej.

Svoji rodnou zem nikdy si nezradil,zemičku malou,naše česko písněmi si ve světě navždy proslavil.
Zítra ať celým českem jedna smutná píseň zní,
nechte Karlovi,nechte zvony znít!!!

x+
Autor Waldemar, 05.02.2007
Přečteno 432x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

mertev je král ať žije král...připadá mi nechutný jak to bulvár pořád přebírá

08.02.2007 13:55:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí