Jak asi bude?

Jak asi bude?

Anotace: ...

 

Horké koupele kopců,

v pomerančové kůře oděných,

zavděk pokládajících mladému ránu,

co dělá jim pomyšlení v časech záletných.

 

Ještě třpytky z nočních závěsů,

nevklouzly do náručí ranních kokrhání.

A v střípcích jejich denních snů,

už odlétají mezi zrnka jižních plání.

 

Hlásek všudybyl v šatu z tupých nožíků,

s kápí, dnes však neoděnou a čmouhami na tváři,

našeptává na mé líce, obtoč šálu okamžiku,

než mrazy je zláteří.

 

Pojetí jitřních časů,

v podání rozcuchaných tanečníků,

křepčících podél šedých osnov křivých hlasů,

mění srdce v dirigenta, barevností valčíků.

 

Jako v zlata plném hrnci,

na začátku duhy.

 

Vkládá mi duch atmosféry,

do úst svoji hostii, chutnající po skořici,

ptám se němé nádhery:

 

Jaké asi bude chuti na svém konci,

jen s listnatými duby? 

 

Autor GiovaniDaVinci, 24.09.2015
Přečteno 271x
Tipy 9
Poslední tipující: Nikita44, Jort, enigman, Amonasr, Kett, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dnes tu čtu tak krásný básničky :-)

24.09.2015 21:50:04 | Kett

:-) to je milé, děkuji;-)

27.09.2015 14:16:48 | GiovaniDaVinci

z Tvé básně vzlínají barvy radosti...díky ST :-D

24.09.2015 21:49:20 | Frr

Jsem rád, že má báseň potěšila:-)

27.09.2015 14:15:49 | GiovaniDaVinci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí