Přemýšlivá

Přemýšlivá

Anotace: jen tak o životě

Vždycky tichá, přemýšlivá
proč odtéká voda z hor
proč po noci se rozednívá
proč hvězdy mizí za obzor?

V průzračnosti horské vody
žádná změna nenastává
stále hledá odpovědi
přemýšlivá z jasu rána.

Pak se láska do snů vplíží
práce, muž a přijdou děti
nastal konec předjaří
z obtížemi, bez obtíží
tryskem rozjetý vlak letí
a nestaví - až ve stáří.

Náhle klidem gong tu znívá
dál odtéká voda z hor
proč už se tak brzy stmívá
zase tichá, přemýšlivá
s časem marné je vést spor.

Mysl mládí-krok je kratší
co bývalo, již se liší
ještě nějakou tu míli
po cestě co ještě zbývá
neustále přemýšlivá
v tichosti, než dojde k cíli.
Autor s.e.n, 05.11.2015
Přečteno 328x
Tipy 14
Poslední tipující: Kyška, Danger, Nikita44, Frr, Pamína, isisleo, jitoush, enigman, zdenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prostě teče... :-)

03.01.2018 17:54:14 | Danger

cílená...

06.11.2015 11:33:12 | enigman

Koloběh žití, než se nám ztratí nití...

06.11.2015 07:00:26 | básněnka

náhle klidem gong tu znívá...větší ticho rozeznívá...v písni cinká voda živá...pramen z něhož neubývá...děkuji za báseň, která potěšila.úsměv.z.

06.11.2015 00:08:13 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí