Měsíc mé noci

Měsíc mé noci

Anotace: Pokus o villonskou...

měsíc mé noci má zatmění
vlci se k oltáři vrací
v umbře navždycky ztracení
zbloudilí slétají ptáci
snad silou osudu spojení
neznají pravého cíle
mlčením tajného spolčení
bledne noc provinile
než půjdou břečťanem znavení

loučí svou dává mi znamení
když z útesů cesty se ztrácí
zahynou krotcí i splašení
až poslední dokončí práci
jas ohňů podobný zjevení
zbývá jen kratičká chvíle
a krajinu světlem promění
černé dny otočí v bílé
než půjdem břečtanem znavení

měsíc mé noci je raněný
bezhlesně vykrvácí
ozářit nelze co není
svět na prach přeobrací
vodu pak nabere v prameni
rukávem od košile
pohlcen vlastními plameny
zháší sny zasmušile
než půjde břečťanem znavený

marná jsou veškerá snažení
na konci předlouhých štací
do kolen zůstanou sražení
v chrliče změnění draci
než projdou břečťany znaveni
Autor Car, 13.11.2015
Přečteno 303x
Tipy 2
Poslední tipující: takova, Olex
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné,líbí se mi.

19.01.2016 16:36:00 | takova

Moc dobrý to není, ale dík:)

19.01.2016 16:37:57 | Car

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí