Fata Morgana

Fata Morgana

Anotace: O zamilovanosti, lásce, iluzích...

Pod rouškou snění vše se mění
i písek je knihou k nahlížení,
oázou Naděje, kde zapomnění
svou vůní datlí zve ku sblížení,

proto tak sladce jeví se med
pro jazyk vyprahlý - hořící,
že raději kořistí, ó Sachmet,
štvanou stane se pro lvici.

Nechť je tedy rván tvým řevem
- rezonujíc palmovým dřevem -
ať se Kemet otřásá!

Připrav mu, drahá, písečné moře,
- tu svoji tlamu, pro jeho hoře -
v podobě plodů bez masa!"

Autor Dacryon Beata, 29.11.2015
Přečteno 266x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Amonasr, Frr, čiči
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí