Chaos

Chaos

Anotace: a potopa světa...

Když se hlubiny moří
semknou s vrcholy pohoří
bázní ústa se chvějí
v samotném srdci Země.

Seth, pán Chaosu, radí,
aby Apep v podobě hadí
rozevřel hrudník její
a zahubil lidské plémě.

Výkřiky...

Deště slz po tvářích kanou
mezi rty, kůži rozpraskanou,
vlhčí vzpomínku, tam smějí
v úsměv přecházet jemně

ohnout se do lodí z rákosu
opustit společně vody Chaosu
veslovat s novou nadějí,
tou ozvěnou, co vrací ke mně

Výkřik...

Autor Dacryon Beata, 08.12.2015
Přečteno 242x
Tipy 8
Poslední tipující: Dis-Con-Nect-Ted, Frr, jitoush, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chaos je pánem světa...

09.12.2015 13:21:47 | básněnka

Apokalyptická, ale krásná. Navíc mi připomněla výlet do Pompejí. :O) ST

09.12.2015 12:11:41 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí