Vánoční modlitba

Vánoční modlitba

Anotace: Člověk by měl mít Vánoce i ve všední den, jsou krásné ale vše, co je naplánované mi tak trochu vadí.

Všude jsou křehké krajky sněhu
Vánoční koledy znějí nocí
do chrámu jdeme si pro něhu
ruce si stiskneme o půl noci
Jak málo nám stačí ke štěstí
varhany znějí v průvodu zbožných tváří
nastal čas lásky předzvěstí
svíce žhnou na vyzdobeném oltáři
Mše nese se zlehka vzduchoprázdnem
modlím se za štěstí dětí
poklekám oči klopím na zem
předříkám dlouhá souvětí
Nemocným ať Bůh dá mnoho sil
na stáří myslím co úctu ztratilo
kdo sešel z cesty nechť najde cíl
kéž by se mládí pozastavilo
Modlím se k Tobě Bože milostivý
mám k tomu mnoho důvodů
za louky pole zem co nás živí
za klidnou smrt dobrou úrodu
Obměkčete srdce jako kámen
k sobě by lidé měli blíž a blíž
obejměte se kolem ramen
„a nikdo ať není na obtíž“
Autor carodejka, 11.12.2015
Přečteno 908x
Tipy 13
Poslední tipující: zdenka, enigman, Jenda P., jitoush, Nikita44, Amonasr, Helen Zaurak
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Modlitba za všechny...úsměv.z.

11.04.2016 20:26:36 | zdenka

Zdeni, kéž by bylo na světě víc lásky mezi lidmi, děkuji ti.

17.09.2016 22:21:35 | carodejka

Přidávám podpis ke tvé anotaci. Jsem ráda za rodinu, kterou mám a vděčná za každý den, co můžeme být pohromadě. Když člověk přijde na to co má, už toho ani moc nepotřebuje, ani přebujelé oslavy. Každý den je malým osobním svátkem. :O) A báseň je moc hezká. ST

11.12.2015 19:05:31 | Tichá meluzína

Nechť se tak stane, připojuji se k Tvé modlitbě, prosím.
Hezký čas předsváteční :-)

11.12.2015 18:21:19 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí