Hviezda

Hviezda

Anotace: hviezd

Vianoce v Slnečnej sústave máme
zakaždým o tomto čase vo chvíli
hraničnej deklinácie Slnka, v jarme
zákonov fyziky nezmernej Sily

Mesiac už dochádza - prvýkrát v splne
v treťom tisícročí bude tej noci
Geminíd roje štedré, láskyplné
vyplnia želania o šťastnom konci

nádejných vzťahov a túžob z vankúšov
zvlhnutých od sĺz, sladká je i slaná
- láska, nech jej tisíc podôb s retušou
najdlhšej noci sa dožije rána

Vianoce na Zemi v solsticiu splynú
s vesmírnym polčasom rozpadu temna
otvor dlaň láskavú, nie päsť fosílnu
Hviezda hviezd darom je, pre Teba, pre mňa
Autor Petbab, 15.12.2015
Přečteno 252x
Tipy 6
Poslední tipující: Nikita44, jitoush, Amonasr, enigman, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...dotknu se Hvězdy.....Ji./úsměv/

15.12.2015 18:31:42 | jitoush

Šťastné Vánoce )

16.12.2015 07:55:17 | Petbab

ještě že slunce nemá pokličku...

15.12.2015 11:56:04 | enigman

dostane jako dáreček

16.12.2015 07:59:29 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí