koroze snů

koroze snů

Anotace: ...

 

 

líbivé polibky pozdního podzimu za působení kyseliny fosforečné 

korodují
moje rty pod náporem patnácti stop sněhu, mrazu
a čekám před domem a chytám vločky na jazyk, koukej, z pusy mi jde kouř
jako když má každá poslední cigareta skomírá
na dně láhví levného vína už není naděje
obraťme se a zmeňme svět, když už je
pozdě večer a nikdo
nikde

.

.

.

.

ve světle lamp jsi snová
schovaná za mlhou
v rozpitých konturách není tvoje líčení tak výrazné
a já ho vidím, stejně jako když ti hořely oči a měla jsi vysokou teplotu
průsvitné šaty z paprsků slunce tě spoutaly
okamžitá zástava srdce vždy když na tebe pohlédnu
máš ve vlasech noční můry
a nedovolíš mi
milovat je

.

.

.

.

.

a barva ulice když prší je 

kurtizána
opřená o kandelábr a zapaluje si tu poslední cigaretu
a oči neony, které nevidí
že na ni už nikdo
nečeká

 

 

 

 

 

 

Autor bezprizorně, 15.12.2015
Přečteno 446x
Tipy 17
Poslední tipující: enigman, Frr, bogen, Luky-33, Isquieasuus, hanele m., Loveless
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale ano...podzim...

18.12.2015 11:27:24 | enigman

Ty...jo?

15.12.2015 23:43:16 | Loveless

Třeba já, třeba ty... nebo nikdo.

16.12.2015 15:00:51 | bezprizorně

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí