vrahomušky

vrahomušky

Anotace: báseň s trochou sociopolitického (ve skutečnosti netuším zda takové slovo vůbec existuje) nádechu, doplněná vlastními pocity z dnešní doby.

Sbírka: poetický odpad

na světě už to takhle chodí

že jsou lidé poctivý a slušní

a také ti co vás za nos vodí

kolem dokola sadu hrušní

do pytlů si berou vaše hrušky

krouží kolem a chtivě z vás krev sají

tyhle podlé, cizí vrahomušky

plánují a šeptají si v koutku potají

neboť máte víc než ony mají

což je vaše chyba, váš je tohle hřích

však ony vám co proto dají

vítězný a hrůzyplný jejich je smích

já vám ale rozumím, fér to jistě není

že vás někdo okrádá

ale prosím nezlobte se, co já na tom změním

je to vaše zahrada

kde učit se musíte krmit divou zvěř

bez ohledu na to do ze které je čeledi

tomu prosím sobče Čechu věř

že největší chudáci jsou ti jež nevědí

že pomoci bližnímu černému

je zákon nad zákon

a řešením tohoto problému

není omlouvat se, pardon

jsem příliš za zaneprázdněn, nemohu pomáhat

topím se v dluzích a uprchlíky nemám v lásce

mám jiné věci na práci, než se práva domáhat

a vemte si budoucnost, co všechno je v sázce

tuto malou rebelii odpuste mi, prosím

že protivím se ideiím tohoto státu

a soucit cítím k chudým,bosým

možná to jen špatně chápu

ale cítím v sobě povinnost člověka

který se člověkem snaží být

nutkání na které je třeba nečekat

a před nenávistí nevinné krýt

před nenávistí, zlobou, hněvem

jež z národa českého jen čiší

jestli to pravda není tak čert mě vem

ale dobří lidé nejsou Češi

proto já vás prosím, žádám

nechte brouka žít

svoje slovo za ně dávám

ať jsou muslim nebo žid

jsou to přeci lidé jako každý z nás

a užitečnými stát se mohou

snad nebude jim vadit mráz

snad budou chodit po dvou nohou

to slíbit nikdo nemůže

za pokus to ale stojí

přijmout ženy, děti a muže

kteří vězí v duši mojí

přesto že vrahomušky oni jsou

je třeba pomáhat a darovat kus sebe

neboť oni nesnesou

když někdo bere jim jejich kousek nebe

nechte tedy brouky žít

a přijměte je mezi nás

jedině tehdy budete mít klid

a skončí tento čas

 

Autor ArtFox, 29.12.2015
Přečteno 418x
Tipy 5
Poslední tipující: Eriadar, Frr, Laven De Brig
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezký :)
Je tam dost momentů, kdy se mi to líbilo, ale jsou tam i trošku už nezáživné části. Není jich tam ale moc.:)

29.12.2015 19:43:37 | Laven De Brig

Od nedokonalého člověka nelze čekat dokonalé básně...

29.12.2015 20:12:48 | ArtFox

Ale prosím tě :)

29.12.2015 20:13:32 | Laven De Brig

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí