To ať mě prosím zastřelej

To ať mě prosím zastřelej

Anotace: To ať mě prosím zastřelej

Až se zase vraždit bude
jen za to, že jsi člověkem
chtít vládnout budou nad věkem
to ať mé srdce prostřelej

Až věšet budou vlastizrádce
domnělé podlé a vymyšlené
a pro ně lidi vyčleněné
to ať mé srdce prostřelej

Až zas budou ty tábory
co dělaj z lidí netvory
a chtít vládnout budou nad tvory
to ať mé srdce prostřelej

Až svět zas rovnat budou bičem
za dobro vypláceti lynčem
a samopaly budou klíčem
to ať mé srdce prostřelej
 
Až pogrom bude na cizince
nenávist vůči oční lince
a srdce tlouci v rytmu mince
to ať mé srdce prostřelej

Až zničená bude lidská krása
dobrá bude jen jedna rasa
a lidi budou jen kusy masa
to ať mé srdce prostřelej

Až lhostejný bude nám dětský pláč
i na lásku budem mít počítač
a idol bude býti rváč
to ať mé srdce prostřelej

Až nastane tato divná doba
bude to brzy to víme oba
vyřiď jen prosím tato slova
Maminko, tak už mě zastřelej

Autor Percles, 10.01.2016
Přečteno 364x
Tipy 7
Poslední tipující: bogen, Frr, Eriadar
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

K obsahu té básně se mi nějak nechce vyjadřovat, ale je tam hrubka ve slově "linč" se píše tvrdé y.

22.04.2016 11:41:50 | danaska

Je tam pár chybiček (třeba "bude býti rváč", což je divný), ale ten skvělý nápad, smutná realita a plynulost při čtení... krása :) ST

10.01.2016 00:33:29 | Eriadar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí