Vodní cesta

Vodní cesta

Anotace: prší....

Vodní cesta

Kapka deště po okně stéká,
nejlehčí cestičku si k zemi hledá.
Cestou potká kamarádky,
všechny se sloučí do jedné kapky.

Kapka z kapkou pojí se,
pak ulicí valí se.
Vytvoří silný vodní proud,
který čímkoli dokáže hnout.

Když spojí se několik vodních stroužek,
ač shora vypadají jako malý modrý proužek,
tvoří silný veletok,
jemuž k moři zbývá jen krok.

V moři se všechny kapky sejdou,
některé však hned do nebe jdou.
Tam se v mracích kupí a sílí,
pak plují oblohou několik míli.

Zase prší po chvíli.
Nové kapky se náhle zrodily.
Celý děj se opakuje znova,
je to tak krásné, že mi došly slova.
Autor Desktop_men, 07.02.2007
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí