Svoboda

Svoboda

Anotace: Chybí nám ta pravá svoboda

Sbírka: Krásný širý svět

Nevíme, že nám chybí,
však stále jí chceme.
Pro ni přes celý svět
i přes mrtvoly jdeme.

 

Zákon je zákon,
však ovládání - věc druhá.
Bez vlastních myšlenek a idey
chybí nám morální vzpruha.

 

Bez vlastního názoru
chybí nám svoboda,
pak nikdy nemůže přijít
klid, mír a pohoda.

Vždyť nic nevíme a neznáme,
všichni nám jen lžou,
pak se smějí ve svých sídlech,
že svět je velká reality show.

 

Mozky napojený na média
a jiné vírou pohltí,
pak udělají s náma cokoliv,
pak nás ke všemu donutí.

Ale stále musíme opakovat,
jak moc jsme svobodní
a kdo by se to snažil popřít,
tomu hrudník probodni!

 

 

Sama stojí socha svobody
ve vodách nekonečné bolesti,
má oči krví zality,
bez úsměvu, bez radosti.

A ten náš rádoby bůh
majíc nad námi veškerou moc,
nám zakazuje slyšet,
že v dáli volá o pomoc.

Někdo řídí náš osud,
někdo ovládá každý náš krok.
Ten pak dokáže vše, co chce
a média jsou jeho prorok.

 

Svobody je málo,
však ono jí ještě ubyde,
až z naší kultury a lásky
víc, než vzpomínka nezbyde.

 

A kde je pravda?

Ta se těžko hledá.
Jen vyvolený jí zná
a ten nám jí nedá.

Autor Maggot7, 26.01.2016
Přečteno 307x
Tipy 2
Poslední tipující: MK, boneslash
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí