SAN PIETRO

SAN PIETRO

Anotace: ...

Stmívá se
Jak malý jsi
uprostřed obklíčení z kolonád
Stmívá se
a stíny apoštolů nad portálem chrámu
se tě začínají dotýkat.

Jste stíny mých osudů
stíny mých nejtajnějších přání
odlesky štěstí i útěky mé ze studu
i stíny nesplněných odhodlání
Jste výkřikem čekajících davů
výkřikem vyleštěných zrcadel
výkřikem nás posledních vzadu
výkřikem utrhaných křídel
a polámaných tykadel.

Jste pláčem pro Markovu mámu
jste pláčem budícím mě v noci
jste pláčem, kterým se sám klamu
jste pláčem nad bezmocí
Bůh je
modlení nepomáhá.

Takový jeden smutný večer
ve stínu kamenného chrámu.
Autor Honza W., 07.02.2016
Přečteno 275x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Dreamy, enigman, jitoush, Nikita44, boneslash, bogen, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je pěkný, vlastně moc pěkný..ST

07.02.2016 21:47:10 | Nikita44

Díky Nikito i Frr. Jste hodní. Byla to terapie na konkrétní událost. Dál už to ale nechám v oparu nedovysvětleného, tak jak to asi u básniček má být.

07.02.2016 23:16:14 | Honza W.

krásná zaříkávající Lamentace..ST :-D*

07.02.2016 15:40:58 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí