Holubi

Holubi

Anotace: ..sto let staré chlebové kůrky

Dříve než doletí holubi z věčného města
hladoví, špinaví a bez špetky citu
sesednou na mokrou trávu, kde dřív byla cesta
na prázdném náměstí do ticha zakřičíš, si tu?

Rukou jim nabídneš tvrdé chlebové kůrky
vítr jim vyhnal z peří vzdušný prach
stoletým stařenám z plášťů zbyly jen barevné šňůrky
a ptáci točí se v listí, ještě nemají strach

Ref:
Ještě má křídla, co dokážou zvlétnout
ještě má sílu pustit se střemhlav a nezahynout
ještě ti chutná se v oblacích střetnout
s orly a nevědět, jen jim nepodlehnout

Prostý je příběh tisíce dlažebních kostek
prohnout se v zádech držet stáda a dav
prach z křídel když pohnou se poprvé, posté
a zůstane v očích mramorových hlav

Všechny cesty se spletou v jeden nejprostší cíl
ty jen posbíráš kůrky chlebů, co tu zadupal čas
holubům z křídel vysypeš mramor i jíl
ještě pořád si s nimi, ještě pořád si jeden z nás
Autor Eliott Fargley, 11.02.2016
Přečteno 279x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí