Evropo!

Evropo!

Anotace: Ach ty starý kontinente!

Ach ty starý kontinente
v bohatství se topíš.
Ach ty všeho lidu disidente,
co mi dneska povíš.

Povíš mi minulost
velkými mýty obestřenou.
Ale co budoucnost?
Co když ti ji vezmou?

Ach ty starý kontinente-
kolik jizev v sobě nosíš.
To mi snad vy prominete,
ale ty o budoucnost bojovat teď musíš.

Ach ty stará Evropo-
kolik krásy skrýváš.
Ach ty světa ozdobo,
do pekel se díváš.

Zas se topíš v bohatství-
tak jako před tisíci lety.
Kdy zničilo tě křesťanství-
Slovany,Germány a Kelty.

Dnes tě ničí půlměsíc,
tak jako kdys kříž tě zničil.
Však tvoje krása už nikdy víc
nebude jako kdysi.

Ach ty starý kontinente,
slzy na papír mi kanou.
Ach ty světa prominente
obestřený dávnou slávou.
Autor lukassnajdr, 18.03.2016
Přečteno 245x
Tipy 2
Poslední tipující: Kubíno, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí