Stýskání

Stýskání

Anotace: Se mi nějak stýskalo, tak jsem to trochu odlehčil...

Venku prší, jen se leje,
hledím z okna na koleje,
a z dálky vlaku pískání
přineslo mi stýskání.

Stýská se mi po radosti,
jako bych jí neměl dosti.
Radosti mám ale dost!
Stýskám si snad pro radost?

Stýská se mi po úsměvu.
Není divu, žiji v hněvu.
Štvou mě věci určité,
pod kůží jsou zaryté.

Stýská se mi po mládí.
Jak vzpomínky dovádí
v mojí hlavě rozpustile
stýská se mi po mé milé.

Stýská se mi po všech láskách,
po magnetofonových páskách,
starém dobrém gramofonu
v nostalgii trochu tonu.

Stýská se mi po mé múze
a zjišťuji, ke své hrůze,
že když na ni vzpomenu
vyrve mě to z kořenů.

Ve vichru teď budu vlát,
začínám se smutku bát.
Tak se mi snad dostýská
až mě někdo postíská!
Autor La Suneteto, 09.02.2007
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

to je milaaaa basninka:-) taka veselo- smutno-hravo...neviemaka..proste pekna...:-)

24.04.2007 14:38:00 | gallatea

..Když si kouknete do ohně, je s váma pak vše lepší ;-)
Díky za komenty...

09.02.2007 12:59:00 | Teri Jane

Mnoho krásných vzpomínek..taky si takto často stýskám, člověk si tak mnoho připomene..ikdyž smutně..
Báseň dobře plyne...

09.02.2007 10:27:00 | Teri Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí