Host

Host

Anotace: I to se někdy děje v člověku.

Možná se mi to jen zdálo,
možná to byla skutečnost?!
Včera v pozdní noci,
přišel ke mně host.

Zaťukal a potom vešel.
Posadil se do ušáku,
mým očím však zůstal skryt.

Vlídným hlasem,
plným klidu,
začal se mnou hovořit:

„Já jsem Duše
a jsem TVÁ.
Přišla jsem si promluvit.
Nemůžu se dívat na to,
co se sebou provádíš!

Ničíš mě a ničíš sebe,
nech si přece poradit!

Šplháš se za kariérou,
po laně , co má dutá vlákna!
V uších slyšíš – bravo, skvělé…,
to je však hluchá ozvěna!

Srdce Ti buší v hrudí na poplach,
ono chce bít pro lásku, chce milovat!“

Tak ta Duše ke mně mluví,
začínám jí rozumět.

Probudím se, posadím se na posteli,
s úlevou si povzdechnu:
„Holka nebuď přeci hloupá,
a začni jí poslouchat!
Ta to s tebou myslí dobře,
ta Tě nikdy nezradí!“
Autor sluníčko sedmitečné, 09.02.2007
Přečteno 323x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Literatura umožňuje všechno- i "bláboly"...
A bláboly umí kolikrát vyjádřit pocity lépe, než přesně padnoucí slova...+

26.06.2007 13:15:00 | Qee

Blabol.
Sorry.

09.02.2007 13:46:00 | Mzee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí