Střípek krásy

Střípek krásy

Anotace: Já neztratil nic a hledám to přece ...

Růží vede zdá se snad

potok z pramene teplého

původu prapodivného

vede potok skrz růžový sad

 

Voda chuť má zvláštní

barví myšlenky v míze

balí to pavoučí příze

je hořká a sladce čpí

 

Marně rytíř v potoce stojí

voda vytéká z hluboké země

a tak rytíř jen stojí němě

a hledí v růžový sad

 

Země vysychá a potok též

rytíři nestůj tam! Utíkej!

Raději roky prach cesty polykej!

Toho sadu se navždy střež!

 

Dlouhé míle máš ještě před sebou

navždy povezeš růžový květ

dokud nebudeš bělý kmet

dokud tvé bodláčí vody potoka zalejou

Autor Vyvrženec, 14.04.2016
Přečteno 324x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí