Na stěny bílé večer spad'

Na stěny bílé večer spad'

Anotace: ...

na stěny bílé večer spad'
a moře z hlubin dýchá
na stěny bílé večer spaď
má duše je tak tichá
jako když nemocný šestří dech
aby si sám na mára leh'
jiný ho neuloží

na stěny bílé večer spad'
je třeba rozžít svíce
na stěny bílé večer spad'
strach je jak pijavice
popíjí vosk z hřbitovních věnců
pije z duší všech zatracenců
chtivý a nenasytný

na stěny bílé večer spad'
olovo prázdnoty tíží chrám
na stěny bílé večer spad'
a nikdo neví kam
je ticho, psi se krčí v koutech
Bůh zůstal sám, krvácí v poutech
zlá je to noc
Autor RyxiraAmyGinger, 25.04.2016
Přečteno 311x
Tipy 11
Poslední tipující: Luky-33, jitoush, Frr, el sereno, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...velmi působivé....ano...baladické....má to něco do sebe...nenechalo
mě to v klidu,byť po ránu....Ji.

26.04.2016 06:29:51 | jitoush

krásně stvořená báseň - balada ::-D* ST*

25.04.2016 22:44:50 | Frr

...temná poetika...ST

25.04.2016 22:31:23 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí