S mečem v ruce čelit nebesům

S mečem v ruce čelit nebesům

Anotace: ...

nebe je popel po velkolepé bitvě na bílé hoře

plavil se na lodích které neměly dno
po vyschlých korytech řek
zpíval si knihy a romány
které četl při plastikových západech slunce
neztrácel směr papírový kompas určoval vždy správnou cestu
snil o lepším životě a věrné ženě kterou by miloval
ale spousta jeho já chtěla víc
musel se utkat s Poseidonem
a rozbít skály hněvu
narovnat věž v Pise
a ještě stihnout s domorodci snídani

nikdy neměl tolik chuti do života
jako když předstíral že žije
je to jenom jako
být mladý a přijímat dary starších
věci se zdají být přesně takové
jaké by být měly

asi je to jen dočasné

nevidí v tom rozdíl nevidí v tom konce
jen začátky

jako královna všech vyschlých oceánů
po kterých potopa

tohle je naprosto obyčejná báseň
o věcech které se dějí když se zrovna nesnažíme je vidět
o tom být šťastný když ti berou smysl života
je to text o přežívání nejméně úspěšných druhů
je to pátek mezi dvěma sobotami
můžu si říkat co chci ale pořád budu jen jedna malá obyčejná
neroztočená káča v pokoji plném zajímavějších hraček
nevím proč jsem tak dobrý ve všem
co dělám
nevím proč tolik když nikoliv
a až mě najdeš já už to nebudu
Autor CoT, 10.05.2016
Přečteno 384x
Tipy 13
Poslední tipující: Koralína, Papagena, Aaliyan, Frr, bogen, Jin&Jang, hanele m., Kett
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak trochu romance a po ní přijde potopa. Tímhle bych se nechala "zalít".

11.05.2016 08:24:12 | Aaliyan

umíš oslovit:)
... nikdy neměl tolik chuti do života, jako když předstíral, že žije ...
... obyčejná báseň o věcech, které se dějí, když se zrovna nesnažíme je vidět ...
... já už to nebudu:)


... že jsem ráda četla*

10.05.2016 14:28:09 | Ragnell

děkuji, milá Ragnell. tvůj komentář budu si dnes číst před spaním.

10.05.2016 18:59:36 | CoT

:))) to bych nedělala, znáš noční můry ...

... Vzbudí mě výkřik, v okně tma, dva džbány očí vpíjí sklo ... :)))

10.05.2016 19:07:26 | Ragnell

o nočních morách vím své, zajímavý to zdroj mé inspirace tady v textech.) takovou kamarádku si budu jen a jen hýčkat.D

10.05.2016 20:09:24 | CoT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí