Práce

Práce

Anotace: Všem pracujícím lidem...

Svit pohasíná
 včerejšek se zdá jen sličným bratrem ohavného dneška
Útroby obrací se s dalším božím dnem,
by byl pustý jako ten včerejší i další den,
co přijde s tváří nové naděje na hezké pozítří

Tak v práci robotník se hrouží a marně volá Fortunu,
tu přelétavou děvku
co chudým bídně nadělí
a bohatým plné porce dává
 
Tak hezký den a kosu naostři si
To na chudáky statkář z vozu volá
a ti jak hmyz co za žvancem se žene,
na poli do soumraku za skývu chleba dřou,
jak banda somráků
co nemá cenu ani toho vola

Autor Kortan D´Mordraghull, 11.05.2016
Přečteno 293x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Brzy Tě budou pasovat na komunistu:-).Ale jinak si Fešááák :-)

19.05.2016 18:26:33 | Jeněcovevzduchukrásného

Jsou i takoví, co mají svou práci rádi...

11.05.2016 12:30:21 | A42

tak už je mi to jasný všecko :o)

11.05.2016 11:42:35 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí