Ve světle nad Muzeem

Ve světle nad Muzeem

Anotace: . . .

Víš jak je důležité chytat mezi řádky
A nesmát se
A nekrást holkám sny před půlnocí

Staré rány škrábou jako čerstvé tetování
Když jsme se viděli na rohu kostela
Jako dva cizinci
Ve světle nad Muzeem
Abys pochopil
Proč

Chtěla jsem mít zase cigaretu mezi prsty a roztahovat ruce do prázdna opojení
Jako tehdy když jsem se pro tebe stala
A tys pak nebyl
Nakreslený na kůži

Zahrada zavřela intervaly mezi konci a začátky konců
Při vypnutí rádia u snídaně na schodech

Praha mě zhltla a nepustila
Omotala řetězy a upevnila oprátkou
Abych se mohla zhoupnout dle libosti
A nechat viset srdce
Pár centimetrů nad betonem

Včerejší melodrama jsme zapomněli pod barovým pultem
Spolu s pár stovkami na rozloučení
Psal jsi mi bříšky prstů na nahá záda přiznání o citu
Aby ses pro mě stal
A já ti zůstala
Nakreslená na kůži
Ve světle nad Muzeem
Autor její alter ego, 25.05.2016
Přečteno 323x
Tipy 9
Poslední tipující: bogen, Lioness, Luky-33, Ormissia, WhiteRayne
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé.. Jen někomu to srdce nevisí pár centimetrů nad betonem,některá se roztříštila na střepy a stovky kousků.. ST

25.05.2016 08:03:20 | Lioness

Metaforicky zmyselné a aj myšlienka nie je na zahodenie. :)
Trochu mi to pripomína mestský štýl poézie Laca Novomestského....
Škoda, že to nie je rýmované... ale to je len menej podstatný detail.

25.05.2016 01:56:02 | WhiteRayne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí