..., můj pane

..., můj pane

Anotace: ...

Ptám se tebe,
však odpověď je násilnické povahy,
nohu v noze se mnou kračíš po lese,
tvá síla dodává mi odvahy.
Utíkej a nezastavuj,
nevíš, co stát se může, když zastavíš!
Naslouchej a pozoruj,
tuhle výhodu si zasloužíš.
Konec trucu, zatni svaly,
postav se svém nepříteli.
Neporazitelným stát se můžeš,
cítit pulzovati zvuk.
Hbitost, rychlost, skoro kloužeš
jako, když jsi byl malý kluk.
Nenech se unášet zármutkem a smutkem,
špatnou cestu by jsi volil.
Bojuj s pýchou nikdy s vztekem,
aby ses mé smrti dožil.
Nech mě býti!
Bojím se tě!
Nechceš spolu se mnou žíti
v tomhle milém krásném světě?
Už jsem se ptal, můj drahý pane,
však co líto je mi nejvíc -
nemůžeme spolu hovořiti nadále!
Sbohem, můj Pane
Autor pigeon, 10.02.2007
Přečteno 528x
Tipy 1
Poslední tipující: Jats
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

slušnej pokus na pětiletýho

13.03.2007 02:14:00 | ricda

Stavím se... Ráda... Někdy... Když si čtu tady tu tvoji poezii, uvědomuju si, jak jsi mi pořád blízko, i když už tak daleko... Vím, že mi rozumíš. Je to krásný a zároveň smutný...

11.02.2007 22:58:00 | Kopretinka:-)

neboj se napsat, moudrosti

10.02.2007 20:44:00 | Ester Nejedlá

Pochopit,je vždycky těžší,než soudit.

10.02.2007 15:11:00 | Lota

Je to prostě úžasné .........tuto báseň jsem dnes potřebovala

10.02.2007 13:06:00 | Gaha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí