Kniha

Kniha

Anotace: Život je knihou...

První sekundy
životního procitnutí.
Prvním tvým rekordem
řádné je nadechnutí.

Život je knihou, jejíž
stránky rychle se mažou.
Kolem jen lidé,
již tajnou řečí ti kážou.

Je to přes deset let,
co jsi již tady.
Pomalu zjišťuješ
své vlastní vady.

Život je knihou
stavěnou z obrázků.
Na každém kroku
plno je oblázků.

Třicet let oslavils,
dům svůj už postavils.
Plné už boty máš
zdlouhavých cest.
Ženu svou necháváš
radostí kvést.

Knihou je život,
v níž učil ses číst.
Objevils mnoho v ní
neznámých míst.

Přes staletí půlku jsi prožil
jednou tak rád by ses
životním vlakem dál vozil.
Stárneš však, chátráš,
už nemáš dost sil.
Do syna svého
teď rád by ses vžil.

Kniha, v níž vítr
stránky sám otáčí.
Stojí v ní zmínky o
neznámém bradáči.

Věk rázem změnil se jen
pouhou nutností.
Mysl tvá čeří se dál
věcnou mladostí.

Kniha, z níž některé
strany už padají.
Marně dál listuješ
cizími údaji.

Kniha je obalem,
navždy prázdných listů.
Strany padly v zapomnění,
děj už patří Kristu.
Autor Jurco, 30.05.2016
Přečteno 241x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí