Dítě ve válce

Dítě ve válce

Anotace: Dítě nevinné v koutě brečí.....

Dítě nevinné v koutě brečí,
něco ho tam k němu tlačí.
Je to strach o vlastní život,
venku jede tanků průvod.
Dítě plyšáka v náručí svírá,
naživu ho drží jen jeho víra.
Voják našel děťátko,
snad nezabije ho za krátko.
Dítě najednou jakoby ozářil anděl odvahy,
děvčátko zvedlo se z rozpadající se podlahy.
Přišla k vojákovi s nevinným výrazem,
on oněmněl úžasem.
Na válku už nemyslí,
teď pohádku děvčátku vymyslí.
Zbraň on odložil a usmál se,
na válku a zradu on vysral se.
Teď bude utěšovat malé,
ať se zlobí jeho velitelé.
Válka je blbost, válka je hřích,
bez ní by byl na světě klid.
Autor Annie Tauer Jackson, 06.06.2016
Přečteno 385x
Tipy 2
Poslední tipující: Katherin Bidmonka, Kubíno
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí