Rek

Rek

Anotace: aneb Jednoslabičná.

Sbírka: Homo homini lupus

Kdys byl muž
Co muž, snad chlap
Co chlap, on byl rek
Neb měl vous

A ten rek když měl vztek
Tak ťal, až drak leh'
A když drak leh', tak jen hek'
A když drak leh' i hek', tak zdech'
Neb ťal jej rek i meč

Však rek jak žil
Tak měl i spor
A spor byl víc
Než kdy chtěl jen říct

A tak pad' rek
S ním i vous
Když bod' ho kel i nůž
Jenž měl ten
S nímž měl spor

A pak rek měl hrob
Tam, kde je zeď
A kde je stín, jenž vrhl dub
Tím šel den
A čas měl kvap

Nuž, skon měl rek
Co rek, snad chlap
Co chlap, snad muž
Co muž, snad jen syn
Však, já bych řek'
Že byl on mlád – jen kluk

S kým však měl spor?
Kdo ví…
Autor Ravena Lupus, 11.06.2016
Přečteno 336x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Oxík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí