Kam pláva moja posteľ keď spím

Kam pláva moja posteľ keď spím

Anotace: ...

Tma

nevidieť steny
panelákovej hmly
v okolí bytu

len okno vie
že som tam

jediný lesk
na nočnej hladine
podlahy
sú krídla mäsožravých
oblúd
a ľudožrútskych ponožiek
vedľa postele

nesmelo sa odrážam
od brehu čela
mezdi kosťou
a myšlienkami
a perina ma chce stráviť
ako had

nohami napred
ako antialergický tobogan
v kvietkovanej obliečke


z tela mi vyteká pyžamo
a len chodidlá
trčia ako veslá
z posteľného člna

je čas

brehy fantázie opúšťam
pripravený
aj keď bez plachty

nemám ich rád

aj bez nich sa plavím
v stave alfa
do roztvorenej tlamy snov
kým neuzriem brehy rána
a vyskočím posteli z krku
ako nechutný cukrík
z úst rozmaznaného decka


zatiaľ ale píšem
do lodného denníka
a dúfam že Bounty
bola len fikcia

pre istotu spustím kotvu
chodidlom dolu
Autor Nervaque, 18.06.2016
Přečteno 317x
Tipy 14
Poslední tipující: vojtěška, Jort, Frr, hanele m., jitoush, básněnka, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné :)

19.06.2016 00:46:48 | madness.is.freedom

Krásná jak na dobrou noc:) Někdy také musím spouštět nohu-kotvu, ale to už je o jiném ...:)) pěkně píšeš

18.06.2016 20:53:16 | Ragnell

...to se mi líbí.....Ji.

18.06.2016 20:42:00 | jitoush

Tak zlehka kotvím...bez modřin,tak zlehka cítím sen i stín...

18.06.2016 19:13:44 | básněnka

krásná fantazie, nejraději bych taky už byla na palubě :)

18.06.2016 17:57:56 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí