Rok v Paříži

Rok v Paříži

Anotace: Čtyři roční období na Champs Ellise

Champs Ellise,
aleje kaštanů
dýchá tu jarem,
mávnutím zeleným,
jar chlad odvolá
kvetoucím darem,
za ruku držíš mne
hřeješ se sluncem.
Na lících s úsměvem,
vonící ulicí
lid proudí splavem.

Champs Ellise,
vítězným obloukem
šumí tu kola,
jsou jich snad tisíce,
společně s lidem
slávu jim voláme,
nechť věnec pro Lance
proudem teď zaleje
šampaňský pramen.
Na tvářích s úsměvem
slavnou tou ulicí
lid proudí davem.

Champs Ellise,
po listech tlejících
s pečeným kaštanem
kráčíme mlčící
plískavým ránem,
výklady zářící,
nabídkou zlatníci
zlákali bezpočet panen.
Na rtech tu s úšklebkem
nejdražší ulicí
lid proudí cvalem.

Champs Ellise,
triádou světel
rozžatých ježíškem
bloumám tu sněhem,
rok jsme tu prožili
už bude leden.
Lidé v té ulici
dárky tu kupují
pro svoje nejbližší.
Na srdci petlici
vánoční ulicí
bez dárku v krabici,
kráčím sám,
zrádnou tou ulicí.
Autor Rendy, 30.07.2004
Přečteno 476x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí