Děvčátko

Děvčátko

Anotace: Představa

Vánek splétá klasy
jako něčí vlasy,
obtáčí se kolem chrpy,
barvou kreslí oči.
Kolem černé řasy,
něžné plné krásy.
Trochu rosy ráno sbírá,
na plet ji pak používá.
Trochu heřmánku a máku,
pak se točí u bodláku.
Holka at má rudá líčka,
po heřmánku vlásky světlé.
Už na bodlák nepohlédne,
radši růži do vlasů
a je celá k úžasu
jako lesní panna.
A ted šupky k mámě,
at ji doma máme...
Autor lesní víla, 14.07.2016
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí