Vikingská

Vikingská

Anotace: Ticho před bitvou, něž meče o zbroj udeří, ať už tu mou, či tvou Peklo v nebe, nebe v peklo nevěř...

Ticho před bitvou,
něž meče o zbroj udeří,
ať už tu mou, či tvou
Peklo v nebe, nebe v peklo nevěří.

Krvelačnost vrahů,
jež za každé vřavy vzkvétá,
tak snadno marní snahu
užívat klidu léta.

Zatím, co se hejna Valkýr slétávají
- průvodci cestou do Valhaly,
svými meči, štíty pomáhají
najít pravdu těm, kdo sami sobě lhali.

Krev kape z hrotů kopí
na půdu neosetou,
s níž si bohové žerty tropí.
že mrtví prý tu kvetou.

Tak mizí duše bojovníků,
kteří tu odvahu měli,
vložit sílu do výkřiků,
které od mrtvých nás dělí.
Autor Bánší, 15.07.2016
Přečteno 241x
Tipy 8
Poslední tipující: Alter-Ego, Šepot ve větru, Anagstrema, Oxík, jondys, Ormissia, Eleanor
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí