Střepy

Střepy

V tichu roztříštěném na tisíc kousků,
zíram do tmy zda se z ní vynoří.
Vkládám důvěru do šedých mostů,
doufaje, že voda je nezboří.

Vkrádá se tma i do mé duše,
tiše ji pohlcuje.
Naleptá, zaplní nenápadně a suše,
se strachem pak netečně obcuje.

Slyšíš mě? Nespíš?
Zprávu zpráv pro tebe mám.
Chceš ji slyšet nejspíš.
Zadarmo radu ti dám.

V lese pošeptalo mi ji listí,
prý rožni v duši světlo,
vždyť střepy nosí štěstí.

Autor Klára Němcová, 19.07.2016
Přečteno 292x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, MA t HA
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí