Modrá

Modrá

Anotace: ...

Modrá je
chvíľa tesne predtým
ako sa zotmie
a z čiernej oblohy
prenikne len pár hviezd
ako keď sa unesený snaží
cez šatku na očiach
nájsť trochu
svetla
 
modré sú
ozónové predstavy
v nárokoch nejednej princeznej
z rozprávky
čo už má svoje hodinky
s vodotryskom
a stále si nárokuje
na dôkazy o oddanosti
 
modré su 
oči vysnívanej blondíny
ktorá sa nikdy 
nepriblíži viac
ako na vzdialenosť pohŕdania
 
modrá je 
skutočná farba vody
keď sa vo vlnách
mihnú zuby
drsnokožca
 
modré sú pery
po kyslíkovom dlhu
mučeného
 
modré sú 
opuchnuté semenníky
utopencov
zdobiacich pláž
po tsunami
 
neúprosné žiarovky
na záchodoch
v obchodných centrách
ako vnútrožilné žalúdky
narkomanov
 
spomienky 
na dievčenské zadky
na telesnej výchove
keď ešte v triedach na stenách
povinne viseli
obrazy Lenina
 
 
modré sú
pavučiny na nohách
strážnikov
čo naháňajú hodiny
ako stĺpy
v nepohodlnej obuvi
 
modré sú 
dôkazy o hádkach 
v domácnosti
kde sa uctieva alkohol
a bubnovanie na kožu
natiahnutú na ženskej
tvári
krku
chrbte
stehnách
hrdosti
 
modré je 
písmo v zošitoch
školskej drezúry
a na zúfalých odkazoch
zastrčených
medzi matracmi
v bordeloch okolo Václaváku
s prosbami o pomoc
 
modré sú 
prsty románopiscov
a bytostí nútených 
do pravdovravnosti
kladivom
 
modré sú
nechty samovraha
čo si rozmyslel zoskok
z dvanásteho poschodia
a visí na zábradlí 
z balkónu 
ako poistka na granáte
 
 
modré sú
líca zvrhlíka
keď sa snaži pripraviť
nafukovaciu pannu
na splynutie
s polomrtvým penisom
čo sa hojdá pod bruchom
ako modrá ručička
tlakomeru
 
 
modré sú
kachličky v kúpelni
 
modrý je 
dôkaz plodnosti
 
modrá je
žiara nad vybuchnutým
plynovým zariadením
 
modrý je 
oblek pracovníka
pohrebnej služby
a predstava posmrtného života
v naivite
o vlastnom dobre
 
modré sú
vzory na obľúbených
obliečkach
tapetách
šatách
truhlách
 
 
modré boli
Janine čierne vlasy
keď ležala vedľa mňa
mŕtva
Autor Nervaque, 20.07.2016
Přečteno 307x
Tipy 11
Poslední tipující: Frr, Philogyny1, bogen, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí