Třetí léto

Třetí léto

Anotace: ...

Už třetí léto objímá mou zemi
třetí svět hlubokých, poztrácených nocí
těžko se žije se závratí, bez ní ještě hůř -
blouznivci zanecháni bez pomoci
mrtví nosí v tvářích bílou růž

to básníkům teď krvácejí ústa?
srdce a duše?! Kdež, má země je pustá
není, kdo by sklidil mrtvé pláně
kdo by z otrávených jezer vodu pil
na březích těch jezer umíraly laně
za jejich bolest nikdo neprosil

A mlčenlivé tisy rostou ve znamení smrti
živí se zetlelými těly lesních víl
tváří v tvář beznaději těžko věřit
že byl kdy světem svět, co žil
Autor RyxiraAmyGinger, 21.07.2016
Přečteno 369x
Tipy 10
Poslední tipující: Akrij8, Madanik, JR, jitoush, Fany
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....zní tak nějak "mýticky"......zaujalo.....obraz,který si nechceme
představovat....ale kdo ví,co bude dál s tím,co lidé kolem sebe
rozsévají za hrůzy......Ji.

24.07.2016 19:42:37 | jitoush

Hezky depresivní :-).

22.07.2016 11:54:34 | Fany

díky, snažila jsem se :D

23.07.2016 20:43:17 | RyxiraAmyGinger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí